KLYC Talks – Workshop met De Lijnenspecialist op dinsdag 27 februari om 18h00 stipt

Beste leden en sympathisanten,
 

De winter is een geschikt moment om wat kennis op te doen of die te verbreden waarvoor in het zeilseizoen vaak tijd te kort is. Daarom organiseert de KLYC op dinsdag 27 februari om 18h00 stipt de workshop “Splitsen van moderne lijnen” in samenwerking met De Lijnenspecialist uit Amsterdam.

Na een inleiding over moderne lijnen ga je eerst zelf aan de slag om debasistechnieken van het splitsen met Dyneema en polyesterlijnen onder de knie te krijgen. De Lijnenspecialist voorziet hiervoor de nodige materialen.

In een tweede deel van de workshop gaat de aandacht naar het samenspel tussen dekbeslag en lijnen. Welk blok is geschikt voor een specifieke toepassing, welke krachten spelen er en hoe vermijd je slippende lijnen in een stopper? De workshop brengt je een aantal basisinzichten bij die je meteen op de boot kan toepassen.

Of je nu zeilt met een zwaardboot of een uit de kluiten gewassen jacht, de principes en technieken blijven voor beide categorieën gelijk.

Inschrijven voor deze workshop is verplicht:

  • prijs voor KLYC-leden: 25 euro/persoon. Inschrijven kan via deze link
  • prijs voor niet-leden: 40 euro/persoon. Inschrijven kan via deze link


Inschrijven kan tot 20 februari maar wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt!

Niet-leden kunnen altijd lid worden en genieten dan van het ledentarief. Je wordt al (steunend) lid vanaf 75 euro/jaar en ondersteunt op die manier de werking van de KLYC. Daarnaast kan je genieten van ons KLYC-clubhuis Windkracht12 gedurende het hele jaar. Lid worden kan via deze link.

De workshop start stipt om 18h00, deuren gaan open vanaf 17h30. Na het eerste deel wordt een broodjesbreak voorzien (inbegrepen in de prijs). Het einde van de workshop is voorzien omstreeks 22h00.
 

Met sportieve groeten,

Het KLYC-team

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lees meer nieuws

Tripverslag Boot Düsseldorf 2024

De KLYC-trip naar Boot Düsseldorf wordt stilaan traditie en is altijd een heel gezellig samenzijn met de andere leden. Hieronder een tripverslagje van onze reporter

KLYC Zeilschool – Seizoen 2024 on-line!

Beste zeilvrienden, Het programma met de cursussen van de KLYC-jeugdzeilschool en-volwassenzeilschool 2024 staat online.  Voor de jeugzeilschool de cursussen gaan door op het Galgenweel tijdens de