Tripverslag Boot Düsseldorf 2024

De KLYC-trip naar Boot Düsseldorf wordt stilaan traditie en is altijd een heel gezellig samenzijn met de andere leden. Hieronder een tripverslagje van onze reporter ter plaatse, Marc Jacobs.

Zondag morgen, 08u00, het tijdstip waarop de meesten nog genieten van rust, staat de bus de eerste reizigers op te wachten op Linkeroever.  Sven en Karel hebben dan al de bus geladen met drankjes en de ingrediënten van het ontbijt.  Check, de lijst van de opstappers is compleet.  Nog even het rondpunt in Wommelgem ronden en daar de andere deelnemers oppikken.

En dan op weg met KLYC-TRAVEL naar BOOT 24 in Düsseldorf!

Een aantal mensen discussiëren over wat ze willen zien of kopen.  Anderen soezen nog even verder.  Alles wordt even onderbroken met een chocoladekoek en een smos (letterlijk en figuurlijk voor sommigen) met keuze tussen plat of rood water om dit alles door te spoelen.

Omstreeks 10u komen we aan de mega-parking rond de hallen van Düsseldorf.  De parkeerwachters willen niet echt meewerken en de bus beland aan ingang Oost.  Daar is wel een vriendelijke medewerker die de chauffeur uitlegt dat de bus naar een parking Noord D moet en we daar vanavond terug moeten opstappen.  Na de klassieke groepsfoto stuiven we de beurs binnen.

Samen met andere deskundigen gaat ondergetekende op zoek naar een geschikte motorboot om de krakende Dory’s van de zeilschool te vervangen.  Enkele modellen dragen de goedkeuring weg van het groepje.  Prijzen en folders worden gevraagd.

Moe van het slenteren door verschillende hallen gaan we het middageten vangen.  Enigszins opgepept zetten we onze zoektocht verder.  Als laatste event willen we nog gaan kijken naar de MEGA-schepen.  Sommige schepen zijn drijvende hotels, nog moeilijk te catalogeren onder plezierbootje.  Alleszins, als ik mijn loon van mijn volledige carrière en mijn pensioen tot hiertoe bijeen tel, dan kom ik nog niet in aanmerking om aan boord te komen kijken!  Gelukkig kunnen we vanop de passerelle binnen kijken in het walhalla van een aantal luxe speelbootjes.

’t Is tijd en we gaan naar parking noord.  Een aantal mensen hebben zich al verzameld onder de trap en we voegen ons bij hen.  Bij mij gaat echter een belletje rinkelen en na een korte verkenning en navraag bij iemand van de security weten we dat we over de trap naar de parking kunnen.  De bus staat ons daar inderdaad op te wachten.  De folders en kleine aankopen worden onderling besproken en bekeken.  Sven stipt de aanwezigen aan op de lijst en belt de laatkomer(s) even op.  Deze stonden ook te wachten aan de trap.

Iets na zessen konden we dan vertrekken om in de doolhof van de parking onze weg te zoeken naar Antwerpen.  Na nog enkele frisdrankjes (een testkonijn kon het overvloedig schuimende bier niet baas) kwamen we veilig terug thuis met dank aan onze chauffeur van KLYC-TRAVEL. 

Afspraak volgend jaar!

Marc Jacobs

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lees meer nieuws

KLYC WORDT 90 JAAR!

KLYC wordt dit jaar maar liefst 90 jaar oud, en dat gaan we natuurlijk goed vieren! Op 25 mei zetten we de boel op stelten in onze loods met de show “Loslaten” van ons medelid Jan