Schipperskwartier-Gilbertus

Ook voor deze reeks filmpjes uit de oude doos dekt de vlag “schipperskwartier” de lading niet., dat krijgen we namelijk nauwelijks te zien.  Wel heel diverse beelden van de stad en het dagelijks leven van de Antwerpenaren, tot en met het vertier op “de plage”.

Met herkenbare taferelen, zoals de kathedraaltoren in steigers en toch ook wel een aantal andere iconische gebouwen die zowel beide Wereldoorlogen als de naoorlogse kaalslag hebben overleefd.  Tekenend zijn ook de opening van de eerste Scheldetunnels en de bouw van het Sportpaleis, ondanks de Grote Depressie.

Plus enkele politieke propagandafilms die de tijdsgeest op soms confronterende wijze weergeven, met gestrekte rechterarmen bij een Rerum Novarum optocht in de jaren ’30 en een socialistische viering met Sovjet trekjes in volle koude oorlog.

Alweer een soms nostalgische maar dikwijls interessante terugblik op de recente geschiedenis van onze stad.

Eric

https://schipperskwartier.gilbertus.com/documents/videogalerij.php

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lees meer nieuws

KLYC Jeugdzeilschool 2023

Beste zeilvrienden, De zeilcursussen 2023 staan nu allemaal online. Jeugdzeilen kan vanaf 7 jaar en je niveau kan je kiezen in functie van je leeftijd en ervaring :–

KLYC Update ⚓️ April 2023

Beste medeleden en sympathisanten, Het vaarseizoen is begonnen en zelfs de vele maartse buien hielden onze enthousiaste zeilers niet tegen Tijdens het Antwerp Nautical Event ’23 van