Schipperskwartier-Gilbertus

Schipperskwartier-Gilbertus

Ook voor deze reeks filmpjes uit de oude doos dekt de vlag “schipperskwartier” de lading niet., dat krijgen we namelijk nauwelijks te zien.  Wel heel diverse beelden van de stad en het dagelijks leven van de Antwerpenaren, tot en met het vertier op “de plage”.

Met herkenbare taferelen, zoals de kathedraaltoren in steigers en toch ook wel een aantal andere iconische gebouwen die zowel beide Wereldoorlogen als de naoorlogse kaalslag hebben overleefd.  Tekenend zijn ook de opening van de eerste Scheldetunnels en de bouw van het Sportpaleis, ondanks de Grote Depressie.

Plus enkele politieke propagandafilms die de tijdsgeest op soms confronterende wijze weergeven, met gestrekte rechterarmen bij een Rerum Novarum optocht in de jaren ’30 en een socialistische viering met Sovjet trekjes in volle koude oorlog.

Alweer een soms nostalgische maar dikwijls interessante terugblik op de recente geschiedenis van onze stad.

Eric

https://schipperskwartier.gilbertus.com/documents/videogalerij.php

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
On Key

Related Posts

KLYC Update ⚓️

Beste medeleden en sympathisanten, Zondag 15 januari was er de jaarlijkse KLYC-nieuwjaarsreceptie met een talrijke opkomst en prima verzorging door Windkracht 12. Bekijk hier de mooie sfeerbeelden Erwin Van

KLYC Update ⚓️

Beste medeleden, Namens het KLYC-bestuur wensen we u allen een gezond, gelukkig en sportief nieuw jaar! Tijdens de infovergadering van 29 november hebben we toegelicht wat het bestuur het

KLYC Sinterklaasfeest 2022

Na 2 coronawinters zijn Sinterklaas en zijn gevolg terug op komst naar de KLYC om alle brave kindjes te belonen voor het voorbije jaar !