De Koninklijke Liberty Yacht Club is er voor de leden. Ongedwongen serviceverlening aan alle zeilers en motorbootvaarders.

Red Max aan de andere kant van de evenaar, verhalen uit de zoute wereld

Red Max Bas en MoniqueSterke zeilreisverhalen met de Red Max

Moeten we ze nog voorstellen? Bas van Rijswijk en Monique reizen de wereld rond met de Red Max. Dat is een 19,20 meter lang Simonis Voogd ontwerp, naar de plannen van Bas. Een snel, eenvoudig te zeilen schip. Het kan door de kiel-midzwaard configuratie overal komen.

In 2015 startten ze hun reis rond de wereld vanuit het overbekende Breskens. Vervolgens richting Bretagne, Portugal, de Canarische eilanden, Kaap Verdië. een bekende maar altijd avontuurlijke route.

 

Hoe zeil je de wereld rond?

Red Max in paradise (incl. Monique) Bas en Monique nemen je in de voorstelling mee naar Brazilië. Ze kruisen langs de kusten naar het diepe zuiden te via San Fernando bij Buenos Aires- Argentinië-. Dan begint het verhaal echt.  Ushuaia en tot en met de ronding van Kaap Hoorn. Over de Stille Oceaan gaat het dan richting Polynesische eilanden. De hoogtepunten: Bora Bora, de markiezen, de Suwarrow atol en veel andere plekken. En dan volgt ‘the big jump’ naar Nieuw-Zeeland. Soms met gasten, soms ook niet.

 

De Red Max ligt nu in Whangarei. Bas en Monique komen naar jullie in de KLYC. Ze brengen hun verhalen en ervaringen en heel veel beeldmateriaal. Er is ook kans om over de reisvoorbereiding, de navigatie en het leven als een rondtrekkende zee- en oceaanzeiler met hen te praten.

Je zult merken dat Bas zijn betrokkenheid bij het oceaan-wedstrijdzeilen nooit verloren heeft. Vandaar ook de opgestoken duim in de start en stop-overhavens van Volvo Ocean Race en andere racing circuits all over the world.

 

Red Max- Bas van RijswijkRed Max aan de andere kant van de evenaar

Vrijdag 23 februari

19.30 u

Lezing met veel uniek beeldmateriaal en filmpjes van Bas en Monique

Clubhuis KLYC, Thonetlaan 133, 2050 Antwerpen L.O.

Gratis toegang / aanmelden vooraf hoeft niet / geen genummerde seats.

Reserveer bij clubhuisuitbater Windkracht 12 als je voordien iets wil eten. Het is de traditionele visdag met de vangst van de dag of stoofvlees (€15,50), pasta (€12,50) of wok met kip (€16,50).
Clubhuis: +32 (0)3 219 11 47   of    e-mail: klyc@windkracht12.be   of    in de bar

TIP knop web

 

De Red Max neemt ook op diverse trajecten bemanning mee. Meer daarover op de Red Max website / blog.

 

 

Red Max