KLYC Sinterklaasfeest gaat dit jaar helaas niet door.

Beste leden,

Het Sinterklaasfeest is elk jaar opnieuw een hoogtepunt in het sociale clubleven van de KLYC. Zowel voor de kinderen zelf, als voor de ouders en grootouders die telkens genieten van zoveel glunderende gezichtjes. Vorig jaar moesten we forfait geven vanwege Corona maar dit jaar zouden de perspectieven beter zijn dank zij de vaccinatiecampagne.

Helaas, ondanks een uitstekende vaccinatiegraad tot en met de +12-jarigen, staat de vierde COVID golf in de steigers. Het aantal besmettingen stijgt weer week na week, vooral in de basisscholen. Logisch, deze kinderen konden nog niet worden gevaccineerd. Maar laat dat nu net het doelpubliek zijn van ons Sinterklaasfeest.

De besmettingen stijgen ook bij hun ouders, al geven zij het virus minder gemakkelijk door en worden zij zelden zwaar ziek als zij gevaccineerd zijn. In tegenstelling tot hun grootouders, omdat zij kwetsbaarder zijn, minder immuniteit opwekken en ook als eersten werden gevaccineerd. Daarmee stijgen ook de ziekenhuisopnames en het aantal patiënten op intensieve zorgen, vooral niet-gevaccineerden maar ook gevaccineerden met een risicoprofiel.

Kortom, een en ander betekent dat een kinderfeest met ouders en grootouders het perfecte scenario zou betekenen voor een lokale uitbraak van het virus. Zelfs met het Covid Safe Ticket dat voortaan verplicht wordt in de HORECA, dus ook in ons clubhuis.

Wij moeten dan ook met pijn in het hart vaststellen dat het KLYCSinterklaasfeest ook dit jaar helaas niet kan doorgaan. Laten we hopen dat we dit volgend jaar kunnen goedmaken met een extra feestelijke ontvangst van de enige echte Sinterklaas.

Rudi Persoons
Voorzitter

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
On Key

Related Posts

Boatjumble 23 oktober 2021

Ook dit jaar organiseert Windkracht12 in samenwerking met de Koninklijke Liberty Yachtclub een bootspullenmarkt. Didier zal voor dit evenement speciaal een zeevruchtenbar en mosselfestijn klaarzetten.

contact

Women’s Belgian Snipe 2021

Belgian Women’s Championship 2021 op KLYC Galgenweel afgelopen weekend was een succes: 8 Belgische en 1 Frans team zeilden een spannende wedstrijd, onder het motto

Zondag Brunch

Elke eerste zondag van de maand kan u genieten van een Brunch Deluxe in ons clubhuis “Windkracht12“ Gelieve op voorhand in te schrijven aan de