De Koninklijke Liberty Yacht Club is er voor de leden. Ongedwongen serviceverlening aan alle zeilers en motorbootvaarders.

KLYC Schelde- jachtenstalling op terrein en in loods

KLYC-jachtenstalling

Bootberging op terrein KLYC

Als u uw jacht op de terreinen van de KLYC schelde voor de winterperiode wil stallen is het noodzakelijk dat u het formulier “Bergingsaanvraag 2017/2018“ indient. Gelieve het degelijk ingevuld en ondertekend terug te sturen vóór 20 september as..

Lees en teken ook de overeenkomst die aan het formulier hangt. Geen handtekening, geen overeenkomst. Ook indien uw jacht nog in onze loodsen of op onze terreinen staat, vragen we toch het formulier ingevuld in te sturen als vernieuwing van de periodiek overeenkomst.

Het ondertekenen van dit document is tegelijk de bevestiging dat u het reglement hebt gelezen en ook zult naleven.

Werken op KLYC TerreinWat mag de jachteigenaar verwachten?

  • Voldoende werkruimte rond de boot op terrein. Dat vergemakkelijkt het werken aan de romp met ladder of kleine stelling.
  • Solide opstelling. Het aantal schoren en steunberen in functie van de bootlengte. Grotere jachten (> 10m) staan steeds op stoelen met minimum 6 poten. Zo vallen ze ook niet om bij stormweer.
  • Permanent walstroom. Toegewezen elektriciteit 220V per gestald jacht. Zuivere kostenberekening a.d.h.v. een eigen verbruiksmeter. De walstroom blijft insteken, zodat de (druppel-)laders de hele winter lang de accu’s op spanning houden.
  • Persoonlijke service. Bootbehandeling op afspraak en in bijzijn van de eigenaar of een verantwoordelijke.
  • Aparte papier container.
  • Ecologisch inzamelpunt voor olie. Enkel open na afspraak met de terreinverantwoordelijke.
  • Gezellig clubhuis waar je met je over-all welkom bent voor een starter, een tussendoortje of een afsluiter. Gratis technisch advies van andere jachtschippers.boot-+-mast
  • Korte klusafstand van ‘A’. Voor schippers die in of rond Antwerpen wonen is gauw een klusje doen omwille van de korte afstand tussen thuis, werk en de KLYC. Hier kan je vlot parkeren. Parkeren op het terrein alleen voor leden met een toegangsbadge.
  • Afspuitplaats voor onderwaterschepen met ecologisch verantwoorde wateropvang en nevelgordijn.
  • Gebruik van regenwater voor schoonmaak van de jachten.

 

Winter- en zomerseizoen: bootberging

Het KLYC winterseizoen loopt in principe van 01.10 tot 31.03, maar mag uitlopen tot 15.05, waarna de verlenging wordt aangerekend. Het zomerseizoen loopt van 01.04 tot 30.09. en mag slechts uitlopen tot 15.10. Wij willen de winterplaatsen zo veel mogelijk kunnen benutten!

Het is onze betrachting alle beschikbare plaatsen zo optimaal mogelijk in te vullen en rekening te houden met uw wensen. De plaatsen in de loodsen zijn echter beperkt. Er is dus geen garantie dat u hierin een plaats toegewezen wordt.

Bootberging KLYCDownload hier het aanvraagformulier voor jachtenstalling KLYC Schelde:    Bergingsdoc 2017-2018

Download hier de tarieven voor jachtenstalling KLYC Schelde:   Tarieven BERGING Schelde- GGW 2017 – 2018