De Koninklijke Liberty Yacht Club is er voor de leden. Ongedwongen serviceverlening aan alle zeilers en motorbootvaarders.

KLYC zet schouders mee onder de Antwerp Sailing Academy

Antwerpse watersportverenigingen ondersteunen nieuwe Antwerp Sailing Academy

Antwerp Sailing Academy

De Antwerp Sailing Academy geeft een betrouwbaar en deskundig antwoord op de alsmaar luidere vraag naar een gedegen pleziervaartopleiding. Het Stuurbrevet, het brevet Yachtman en soortgelijke bewijzen worden alsmaar belangrijker in de yachting.

Samenwerking voor de sterkste pleziervaartopleiding

De Koninklijke Liberty Yacht Club (KLYC), de Medical Yachting Club (MYC), de Royal Yacht Club van België (RYCB), en een groep van ervaren lesgevers die ook actief zijn bij de Hogere Zeevaartschool Antwerpen en die zich voorstellen als het Clipperteam hebben daarvoor de krachten gebundeld.

Als je de zeezeilervaring van de instructeurs optelt, kom je aan meer dan tweehond jaar. Ze zijn lesgevers Yachtman-theorie en -praktijk in talrijke clubs. Bovendien maakten ze ervaringsmijlen in de koopvaardij als loods, kapitein ter lange omvaart, chief engineer, officier of nautisch expert. Hun samenwerking groeide uit de oceaanovertochten met de Royal Clipper.  De kandidaten/cursisten verdiepten zich alle dagen in hun kennis voor Yachtman of Yachtnavigator. Sommigen volgden de STCW-modules voor de kwalificaties van commerciële yachting.

Antwerp Sailing AcademyDe inschrijvingen bij de Antwerp Sailing Academy starten nu

Vanaf 1 januari 2017 worden de cursussen als voorbereiding op een Algemeen Stuurbrevet, het brevet Yachtman en zelfs brevet Yachtnavigator vanuit de partnerverenigingen bij ASA ondergebracht.
Het centrum zal zich daarnaast toeleggen op cursussen voor VHF (GMDSS / DSC) maar ook praktische opleidingen die in het nieuwe pleziervaartreglement aan het behalen van een Yachtman of Yachtnavigatorbrevet zullen gekoppeld worden. Dit nieuwe pakket aan pleziervaartreglementen, vaarbewijzen en examens wordt verwacht in 2018.

Ledenvoordeel

De theoretische cursussen worden gegeven in de gloednieuwe leslokalen van de RYCB aan de Thonetlaan 133, 2050 Antwerpen. Hier wachten rustige, gesloten lokalen en een volledige uitrusting met  projectieapparatuur, geschikte werktafels enz.

Antwerp Sailing AcademyDe leden van de KLYC of de andere aangesloten clubs die zich, op vertoon van hun lidkaart, bij ASA inschrijven genieten aanzienlijke korting. Zo wordt voor de cursus Yachtman alle lesmateriaal aangeboden: de syllabus, kaarten, passer, Bretonse plotter enz. ter waarde van € 100,-.

KLYC leden die zich hebben ingeschreven voor de cursus GMDSS VHF -DSC van 28 januari 2018 worden automatisch getransfereerd naar de ASA cursus, zonder bijkomende kosten.

ASA Kalender

De cursus voor Algemeen Stuurbrevet en Yachtman lopen voor bepaalde modules simultaan omdat de reglementen, basiskennis navigatie, meteo maar ook jachtuitrusting en werking qua inhoud hetzelfde zijn. Deze cursusreeks beslaat 5 zaterdagen. De lessen, specifiek voor het Yachtmanpakket, beslaat nog 3 extra zaterdagen. Iedere lesdag bevat 8 lesuren.

  • Antwerp Sailing Academy14 januari 2017: start cursusreeks Algemeen Stuurbrevet (AS) en Yachtman (YM)
  • 28 januari 2017: cursus GMDSS (VHF-DSC)

Deze kalender wordt binnenkort aangevuld met nieuwe cursusmodules en programma’s. Er worden ook praktijkdagen georganiseerd die zullen aansluiten bij de voorwaarden om een Yachtman en Yachtnavigatorbrevet te kunnen behalen.

Info en inschrijvingen

Kijk hier voor de website van de Antwerp Sailing Academy met meer details en online inschrijven.