Dienstverlening Stadshaven

Dienstverlening Stadshaven

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default”][et_pb_image src=”https://klyc.be/wp-content/uploads/2020/11/stadshaven.jpg” title_text=”stadshaven” _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default”][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default”]

Beste Yachting collega´s,

Ondertussen zijn jullie al via verschillende kanalen van de watersport geïnformeerd over de beslissingen in het belang van de pleziervaartsector, echter zijn er verschillende bevoegdheden, wat het moeilijk maakt om de richtlijnen te interpreteren.

Aanleiding hiervoor is het protocol van de FOD Mobiliteit en vervoer betreffende de regels waaronder pleziervaart, brandingssporten en watersporten toegelaten zijn en dit voor de periode van 4 tot en met 10 mei ek. en het nautisch bericht van De Vlaamse Waterweg dewelke de regels voor de vaarwegen onder haar bevoegdheid nog heeft verstrengd door te voorzien in een algemeen schutverbod voor de pleziervaart.

De havenmeester Jachthaven LO is dan ook bij het Havenbedrijf Antwerpen gaan informeren hoe zij de regeling voor de pleziervaart ziet voor het vaargebied onder haar bevoegdheid.

Omwille van de uniformiteit en om zo weinig mogelijk onduidelijkheid te creëren heeft de havenkapitein van de zeehaven beslist om de regeling van De Vlaamse Waterweg te volgen en een algemeen schutverbod voor de pleziervaart uit te vaardigen.

Dit houdt in dat er voor de pleziervaart slechts een zeer beperkte vaarroute mogelijk is.  Wij zullen dit mee opvolgen want voor de stad Antwerpen blijft het belangrijk dat de pleziervaartsector goed geïnformeerd is om tijdens deze Coronacrisis op een veilige manier deel te nemen aan de watersport/recreatie.  Wij houden jullie na 10/03 verder op de hoogte maar wij hielden er aan jullie hiervan in kennis te stellen in functie van de verdere communicatie aan jullie leden.

Met vriendelijke groeten

Sarah Lettani
verantwoordelijke handhaving – projectmedewerker Stadshaven
stad Antwerpen | Maatschappelijke Veiligheid | Stadshaven
Droogdokkenweg 4 – Haven 18, 2030 Antwerpen
✉ Grote Markt 1, 2000 Antwerpen
Tel. +32 3 338 93 14
stadshaven@antwerpen.be | www.antwerpcityport.be

Impact coronavirus op dienstverlening Stadshaven. U vindt de meest recente update op de website van Stadshaven.

SAmen tegen corona! Blijf op de hoogte via antwerpen.be/coronavirus.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
On Key

Related Posts

KLYC Sinterklaasfeest 2022

Na 2 coronawinters zijn Sinterklaas en zijn gevolg terug op komst naar de KLYC om alle brave kindjes te belonen voor het voorbije jaar !

Cursus A-brevet

Aan alle ouders, Je zoon of dochter die volgend jaar 15 wordt of meer, kan de mooiste vakantiejob uitoefenen die je kan voorstellen, nl. zeilles

KLYC Agenda ⚓️

Beste mede-leden, 2022 schrijdt met rasse schreden vooruit en na een heel warme zomer kijken we uit naar een herfst met veel wind en met

KLYC Update ⚓️

Beste mede-leden, Begin april diende het KLYC-bestuur, op Marc Jacobs na, zijn ontslag in. Om de continuïteit van de diensten naar de leden te garanderen,

Boatjumble 15 oktober 2022

Ook dit jaar organiseert Windkracht12 in samenwerking met de Koninklijke Liberty Yachtclub een bootspullenmarkt. Didier zal voor dit evenement speciaal een zeevruchtenbar en mosselfestijn klaarzetten.