De Koninklijke Liberty Yacht Club is er voor de leden. Ongedwongen serviceverlening aan alle zeilers en motorbootvaarders.

IJsberen @ The Weel – waarop wacht je nog op om je koudegrens te verleggen?

Winterzeilen bij KLYC Galgenweel

IJsberen - winterzeilenVoor al diegenen die nog een wedstrijdje willen varen buiten het zomerseizoen organiseert KLYC Galgenweel De IJsberen.

Dit evenement is open voor alle zeilers in eenheidsklassen. Dus van alle clubs, met alle type boten. Uit alle windrichtingen. Gebruik van de helling is gratis.

IJsberen – verwarm het zeilwater met je enthousiasme

Iedere 2de zaterdag van de maand tot en met februari houden we een korte wedstrijd, open voor alle klassen. Inschrijven kan ter plaatse.

Geen gedoe: wel snel achtereenvolgende up en down baantjes. Drie tot vier manches naargelang de omstandigheden. Optimisten zijn welkom, maar wel met een eigen begeleiding – ook op het water.

Iedereen helpt elkaar bij het optuigen en te water laten maar ook weer opruimen achteraf.

De volgende IJsberen @ The Weel is op zaterdag 11 februari. 

  • De grote finaledag van alle IJsberen races.
  • Inschrijven voor de Chili con Carne: e-mailen (klik hier) (opgeven: uw naam, uw boot + type, naam bemanning)
  • Aanmelden om mee te varen in de Cantina van KLYC Galgenweel van 10 tot 11.30 u op zaterdag  11 februari.
  • Deelname in de kosten: € 3,- per boot. Afrekenen ter plaatse. Chili: € 5,- €
  • Starten om 13u, terug van het water af rond 15u.
  • Volg de IJSberen @ The Weel op Facebook (event) 

Weliswaar altijd als het weer en de staat van het water het toelaat. Er is begeleiding, voor wie in het water zou kukkelen.
Het verwarmde sanitair met de douches zijn open.
Degelijke isolerende kleding en zwemvest is verplicht + handschoenen + laarsjes is aanbevolen. Er is en speciale prijs voor de meest originele muts.

Na het evenement is er een mentale en fysieke opwarmer in de Cantina: soep, finger- of ander food en sailsoul music.

The battle of the chefs: wie maakt de beste Chili con/sin Carne?Chile con Carne

Drie KLYC-chefs maken hun eigen versie van het wereldberoemde Chili Con Carne.
Het recept met veel bonen, tomaat, gehakt en straffe kruiden komt uit de streek tussen Mexico en Texas. Het ontstond in de 19de eeuwse kampvuurpotten van cowboys en vaqueros.
Hopelijk mag het van Mr Trump nog klaargemaakt worden want als cross border resultaat kan deze lekkernij tellen.

Jullie proeven van de drie gerechten en geven punten zodat we weten welke Chili de lekkerste is. 

Er komt ook een Chile sin Carne-versie voor de veggies.

IJsberen winterzeilen Foto’s IJsberen @ The Weel #1 november

Foto’s IJsberen @ The Weel #2 december

Foto’s IJsberen @ The Weel #3 januari

IJsberen kalender 2017 – 2018

11    februari 2017
11    november 2017
09   december 2017
13    januari 2018
10    februari 2018